Emeletről lehulló cigarettacsikk okozott nagy bajt Szolnokon

Megosztás

Kicsapott láng a kazánból, emeletről lehulló cigarettacsikk: Tiszafüreden és Szolnokon is nagyon hamar megtörtént a baj, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint szerencsére hamar közbeléptek az illetékes szervek mindkét esetben.

Lángra kaptak a környező berendezési tárgyak a kazánból kicsapó láng miatt egy tiszafüredi családi ház kazánházában, a Borsóskert utca közelében, a 33-as főút részét képző Húszöles úton.

A ház tulajdonosa két porral oltó készülék segítségével kezdeményezte a tűz oltását, végül a város hivatásos tűzoltói fejezték be a beavatkozást. A tűzoltóegység egy sugárral határolta körül és oltotta el a lángokat, majd hőkamerával ellenőrizték a padlásteret.

A másik eset: egy szolnoki négyemeletes társasház Mátyás király úti első emeleti erkélyén ütött ki tűz. Egy négyzetméteren elhelyezett használati tárgyak gyulladása okozta a tüzet, valószínűleg egy fentebbi emeletről lehulló cigarettacsikk miatt.

A város hivatásos tűzoltói sikeresen eloltották a lángokat egy vízsugárral, és szerencsére nem terjedt tovább. Az épület kiürítésére nem volt szükség, mivel a füst nem jutott be sem a lakásokba, sem a lépcsőházba.

Kép: GERD ALTMANN / PIXABAY

Kapcsolódó cikkek